Nie trzeba wiele, by zachwycić wielu… szczególnie w kuchni, w której liczy się smak. Lubicie bakłażana i kuskus? To danie jest dla Was. Wolicie mięso? Nic prostszego – dodajcie swoje ulubione. Taki obiad to będzie strzał w dziesiątkę.
SKŁADNIKI NA BAKŁAŻANA:
- 1 spory bakłażan,
- 1 szklanka kuskusu,
- 1 średnia cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- odrobina startego parmezanu,
- kilka pieczarek lub pół szklanki startych: marchewki i selera,
- oliwa lub olej z pestek winogron do smażenia,
- sól, pieprz, zioła prowansalskie.
SKŁADNIKI NA SALSĘ:
- 2 średnie pomidory,
- 1/2 czerwonej papryki,
- opcjonalnie: 1/2 czerwonej cebuli,
- natka pietruszki – do posypania,
- sól, oliwa.