BURGER WOŁOWY W TORTILLI

Sezon na ogrodowe spotkania przy grillu rozpoczęty, a Wam brakuje pomysłu na to czym zaskoczyć gości? Wypróbujcie koniecznie przepis na burgera w meksykańskiej odsłonie – zawijanego w pomidorową tortillę, z dodatkiem wyrazistych sosów. Efektowne i pyszne danie gotowe!

SKŁADNIKI:

  • 190 g burgera wołowego,
  • 1 plaster sera żółtego Mimolette,
  • 1 (30 cm) tortilla pomidorowa Develey,
  • 1 liść sałaty,
  • 50 g Remulady Duńskiej Develey,
  • 50 g sosu BBQ Develey,
  • 5 g czerwonej cebuli,
  • 10 g pomidorów,
  • 5 g korniszonów,
  • 2 g rukoli,
  • 2 g TABASCO® Red.

PRZYGOTOWANIE:

 Burgera smażymy na grillu przez około 5-7minut z każdej strony (temperatura wewnętrzna mięsa burgerowego powinna osiągnąć 68°C). Pod koniec grillowania dokładamy plaster sera. Płat tortilli pomidorowej smarujemy na środku sosem Remulada Duńska  Develey, kładziemy liść sałaty, a następnie usmażony kotlet. Na mięso wykładamy odpowiednio:  pomidor, cebulę, korniszona i rukolę. Doprawiamy sosem  BBQ Develey i TABASCO®  Red, zamykamy burgera na zakładkę i krótko grillujemy zaczynając od strony zawinięcia. Pyszna przekąska gotowa!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *