Sezon na ogrodowe spotkania przy grillu rozpoczęty, a Wam brakuje pomysłu na to czym zaskoczyć gości? Wypróbujcie koniecznie przepis na burgera w meksykańskiej odsłonie – zawijanego w pomidorową tortillę, z dodatkiem wyrazistych sosów. Efektowne i pyszne danie gotowe!
SKŁADNIKI:
- 190 g burgera wołowego,
- 1 plaster sera żółtego Mimolette,
- 1 (30 cm) tortilla pomidorowa Develey,
- 1 liść sałaty,
- 50 g Remulady Duńskiej Develey,
- 50 g sosu BBQ Develey,
- 5 g czerwonej cebuli,
- 10 g pomidorów,
- 5 g korniszonów,
- 2 g rukoli,
- 2 g TABASCO® Red.
PRZYGOTOWANIE:
Burgera smażymy na grillu przez około 5-7minut z każdej strony (temperatura wewnętrzna mięsa burgerowego powinna osiągnąć 68°C). Pod koniec grillowania dokładamy plaster sera. Płat tortilli pomidorowej smarujemy na środku sosem Remulada Duńska Develey, kładziemy liść sałaty, a następnie usmażony kotlet. Na mięso wykładamy odpowiednio: pomidor, cebulę, korniszona i rukolę. Doprawiamy sosem BBQ Develey i TABASCO® Red, zamykamy burgera na zakładkę i krótko grillujemy zaczynając od strony zawinięcia. Pyszna przekąska gotowa!