CHIA FRESCA

SKŁADNIKI (na 3 wysokie szklanki):

  • 900 ml wody mineralnej, świeże,
  • drobne owoce: maliny, borówki, poziomki,
  • 6 łyżek soku z limonki,
  • 5-6 łyżek nasion chia,
  • świeże listki mięty,
  • plasterki limonki,
  • opcjonalnie: odrobina syropu z agawy,
  • cukier trzcinowy.

PRZYGOTOWANIE:

Do dzbanka wsypujemy nasiona chia, dodajemy sok z limonki, wodę, syrop z agawy i całość mieszamy. Można odstawić do schłodzenia. Przed podaniem wrzucamy świeże listki mięty, plasterki limonki, a do szklanek mieszankę owoców, zalewamy przygotowaną chia fresca i popijamy razem z nasionami. Pięknie wygląda, orzeźwia i smakuje doskonale.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *