CZEKOLADOWO-PIKANTNA POKUSA

Słodkie i ostre? Takie połączenia znamy i lubimy. Aromatyczna czekolada na ciepło, rozgrzewa i poprawia humor.

SKŁADNIKI:

  • 1 szklanka mleka,
  • 1/2 szklanki śmietany 30%,
  • tabliczka gorzkiej czekolady,
  • szczypta chili,
  • 1 laska cynamonu,
  • cukier – opcjonalnie.
PRZYGOTOWANIE:

Do wysokiego rondla wlewamy mleko ze śmietanką, dorzucamy laskę cynamonu i podgrzewamy. Uważamy, żeby nie zagotować. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy chili i wlewamy wrzące mleko wraz ze śmietanką, cały czas mieszając. Rozlewamy do kubków, dekorujemy płatkami czekolady lub startymi wiórkami i rozkoszujemy się rozgrzewająco-pikantną słodyczą. Pycha!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *