Faszerowane pomidory

Pomidory można faszerować na różne sposoby. Tym razem pozornie zwykłe połączenie składników daje niespodziewaną kombinację smaków. Przekonaj się! Pomidory z „niespodzianką” są idealne jako przekąska i dodatek do dania głównego. 

Składniki:

  • 100 g kaszy gryczanej,
  • 4 pomidory,
  • ser biały,
  • 2 cebule,
  • sól, pieprz, maggi,

PRZYGOTOWANIE: Gotujemy kaszę gryczaną i schładzamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy. Przygotowujemy farsz: mieszamy kaszę, ser biały (w objętości 1/4 kaszy) i cebulę. Z pomidorów odcinamy czapeczki i wyciągamy środki. Napełniamy farszem i przykrywamy „czapkami”. Zapiekamy około 12 minut w temperaturze 165 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *