Filet na noodlach z cukinii i marchewki

Makarony z warzyw to ostatni krzyk kulinarnej mody i doskonała alternatywa dla tradycyjnych odpowiedników. Oprócz zdrowotnych aspektów, potrawa zyskuje bardzo atrakcyjny wygląd azjatyckiego makaronu. Warzywny makaron pozwala również na sporą oszczędność kalorii.

Składniki:

  • 150 g filetu z kurczaka,
  • 80 g marchewki,
  • 120 g cukinii,
  • 15 g grzybów Mun,
  • tłuszcz do smażenia,
  • 30 g świeżego imbiru,
  • 50 ml białego wina wytrawnego,       
  • świeża kolendra,
  • sól, pieprz,
  • masło,
  • mąka,
  • przyprawa do mięs – według gustu. 

PRZYGOTOWANIE:

Fileta przyprawić, usmażyć. Cukinię i marchew kroimy w cienkie długie paski. Podsmażamy najpierw marchew, następnie dodajemy cukinię, grzyby Mun,  imbir, wino. Podsmażamy do momentu, gdy warzywa zmiękną. Fileta serwujemy, układając go na powstałych z warzyw noodlach.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *