Kalafior w cieście kokosowym

Kalafior w cieście kokosowym to świetny dodatek do obiadu. Niewiele składników oraz niecałe 10 minut czasu – tyle wystarczy, by zachwycić domowników. Na dodatek ciasto na bazie mąki kukurydzianej to ciekawa i zdrowa alternatywa dla tego przygotowywanego z mąki pszennej.

Składniki:

  • 1 kg kalafiora,
  • 200 g mąki kukurydzianej,
  • 200 ml mleka kokosowego,
  • 2 jaja,
  • 2 l oleju,
  • 100 g masła,
  • sól – do smaku.

PRZYGOTOWANIE: Do mleka kokosowego dodajemy jajka, roztopione masło oraz mąkę kukurydzianą i odrobinę soli. W tak przygotowanym cieście otulamy kalafiora i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *