Przepisy

Sałatka z selerem naciowym i pomarańczami

Sałatka z marchewką i selerem naciowym w sosie jogurtowym. Do tego jeszcze jeden składnik – soczyste cząstki pomarańczy. Tutaj okazują się wspaniałe! Wszystkie składniki tworzą świetną przekąskę pomiędzy posiłkami, jak i dodatek do obiadu. Opcjonalnie można dodać nasiona słonecznika.

Omlet koreański haemul pajeon


Omlet haemul pajeon to azjatycki sposób na jajka z owocami morza. Ten wyjątkowy przepis, polecamy szczególnie tym, którzy lubią wyszukane smaki i pikantne potrawy. Dobry pomysł na śniadanie i jako przekąska.

Zupa brokułowa z serem

Rozgrzewająca zupa brokułowa to pozycja dobrze znana i podawana szczególnie w chłodniejsze dni. Jej zaletą jest nie tylko pożywność, ale także lekkostrawność i bogactwo składników naturalnych. Doskonale smakuje zarówno z mięsem, jaki i w wersji wegetariańskiej. Udekorowana ziarnami słonecznika pięknie prezentuje się na stole.

Dorsz tandoori

Smaczny i prosty przepis na rybę kuchni indyjskiej. Z łatwością przygotujesz go w swojej kuchni. Mieszanka aromatycznych przypraw nadaje specyficzny i wyjątkowy smak. Wypróbuj ją z rybą i śmiało przenieś do innych dań z rybam lub drobiem.

Krem kalafiorowy z białą czekoladą

Zaskocz domowników tym pozornie niepasującym do siebie połączeniem. Łagodny smak białych warzyw i słodycz białej czekolady tworzą idealny duet smakowy. Ten gęsty, aromatyczny, bardzo sycący krem to oryginalny pomysł na obiad, który z pewnością zasmakuje każdemu.

Kotlety mielone ze szparagami

Tradycyjne kotlety z mięsa mielonego to prosty pomysł na obiad. W polskiej kuchni nie może ich zabraknąć! Ze szparagami idealnie sprawdzą się jako pożywny obiad. Takie danie nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych, dlatego wykona je każdy. Smaczny obiad gwarantowany!

Sushi z tortilli

Jak połączyć przekąski dla fanów sushi i kuchni meksykańskiej? Mamy na to sposób! To idealna przekąska na sylwestrową imprezę. Kolorowe roladki z awokado i łososiem przypadną Twoim gościom do gustu.

SMAŻONY MAKARON BAMI GORENG

Bami Goreng to pochodzące z Indonezji proste w przygotowaniu i niesamowicie aromatyczne danie z makaronem. Idealne dla fanów kuchni azjatyckiej, którzy jednak nie przepadają za zbyt pikantnym smakiem. Bami goreng wyróżnia się korzenno-słodkim aromatem i nie musi być bardzo ostre.

Zupa jarzynowa z serem i makaronem

Zupy to prawdziwy cud kulinarny – smaczne, szybkie do przygotowania, a przede wszystkim rozgrzewające, sycące i tanie. Dodatek żółtego sera i parmezanu na nowo definiuje tradycyjną wersję tego dania.