Przepisy

Makaron z pesto z pietruszki i rukoli

Przedstawiamy zielony pomysł na obiad! Jeśli nigdy nie próbowaliście zrobić pesto – teraz macie okazję. Pesto Grzegorza to autorski przepis jednego z naszych wspaniałych Szefów Kuchni. Smacznego zielonego!

Krem karmelowy z czekoladą

To bardzo prosty, ale ujmujący deser. Słodki smak, delikatny krem karmelowy i chrupiące orzeszki pistacjowe, które dodatkowo uzupełniają deser i słoną nutę. To połączenie nieco zaskoczy miłośników deserów!

Gulasz z ciecierzycy

Przyszła wiosna, a z nią nowe, świeże przepisy. Gulasz bez mięsa? Jasne, że tak! Gulasz z ciecierzycy to świetny wegetariański odpowiednik dla wszystkich, którym znudził się już gulasz tradycyjny.

Gazpacho

Gazpacho to zupa wywodząca się z kuchni hiszpańskiej. Nie wymaga gotowania i podawana jest na zimno. Jej klasyczne składniki to pomidory, papryka i świeży ogórek.

Dip szczypiorkowo – czosnkowy

Jeśli szukasz zamiennika za tradycyjny sos czosnkowy to nasz dip idealnie go zastąpi. Dobrze smakuje na do sałatek, mięs, pizzy i kanapek. Na bazie jogurtu, oliwy i octu winnego – na prawdę warto go spróbować.

Łosoś w sosie imbirowo-sojowym

Powszechnie przyjęło się, że rybę warto jeść 2- 3 razy w tygodniu. Dlatego też dobrą propozycją na dzisiaj lub najbliższe dni jest łosoś, podawany na ciepłych warzywach z grzybami.

Quesadilla w szpinakowej tortilli

Klasyk kuchni meksykańskiej, który nada się jako sycący lunch, wartościowy obiad lub szybka przekąska typu finger food. Co ważne – dozwolone są wszystkie modyfikacje! Możesz dowolnie zamienić składniki, dodać swoje ulubione lub wyjąć to co masz w lodówce.

Tarta caprese

Danie wywodzące się z kuchni francuskiej, często gości także na naszych, polskich stołach. Tarta caprese jest idealną propozycją jeśli tym razem nie chcecie połączenia ciasta francuskiego ze słodkimi dodatkami. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno.