Przepisy

PIEROGI RUSKIE

Przepis na pierogi ruskie to znak firmowy każdej domowej kuchni. Sekret tkwi w idealnym cieście i dobrze doprawionym farszu. Proste w przygotowanie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych są zawsze sprawdzonym pomysłem na domowy obiad.

PIEROGI Z SOCZEWICĄ

Soczewicę jadano w starożytnej Grecji i Egipcie, ale równie doskonale sprawdza się na polskich stołach i to nie tylko tam, gdzie prym wiodą dania wegetariańskie. Doprawiona odrobiną czosnku, aromatycznym majerankiem i cebulką, sprawia, że pierogi w takiej odsłonie są po prostu wyśmienite.

Chińskie PIEROŻKI WONTON

Tym, którzy kochają pierogi i odkrywanie nowych smaków, ta propozycja szczególnie przypadnie do serca. Już samo przygotowanie takich pierogowych sakiewek to całkiem niezła zabawa, a gdy osiągniemy jeszcze efekt doskonałego smaku, to kulinarny sukces murowany!

PIEROGI Z JABŁKAMI I CYNAMONEM

Ta wersja pierogów ma swoich zwolenników bez względu na wiek i porę dnia. Będą doskonale smakować jako danie obiadowe, lecz równie dobrze sprawdzą się jako ciepła kolacja. Prostota składników i aromat jabłkowo-cynamonowy sprawiają, że w Waszej kuchni królować będą letnie smaki.

CIASTO PIEROGOWE

Dobre ciasto to baza do wyśmienitych pierogów i gwarancja, że dowolny farsz będzie miał porządne „opakowanie”. Ilu kucharzy, tyle przepisów i sekretnych dodatków, które mają zapewnić, że właśnie ten przepis staje się przekazywany z pokolenia na pokolenie. Wypróbujcie koniecznie sprawdzonej receptury naszych Szefów kuchni.

WEDGES

To chyba najprostsze z dań. Nie ma opcji, żeby się nie udało. Pachnące, złociste, chrupiące łódeczki ziemniaczane. To fantastyczna alternatywa dla tradycyjnych ziemniaków czy popularnych frytek.