Wykonanie: Idealna pierś z kaczki wymaga pozbawienia jej wszelkich błon i zanieczyszczeń. Pamiętajmy, aby pozostawić skórę – odgrywa ona bardzo ważną rolę. Żeby przygotować…
Szpinak powinien być codziennym gościem w naszej diecie – zawiera w sobie mnóstwo witaminy C, luteiny, oraz zawiera właściwości przeciwnowotworowe. W połączeniu z równie odżywczą pietruszką, słodkim bananem i jabłkiem oraz kwaskową limonką komponują wręcz uzależniające połączenie. A w dodatku koktajl ma piękny, zielony kolor! Zachęcamy do spróbowania!
Wykonanie: Do miksera wrzucamy pokrojonego w kostkę ananasa i mleczko kokosowe – miksujemy do uzyskania aksamitnego musu. Następnie wyciskamy do niego limonkę i przelewamy…
To jedno z dań, które serwowaliśmy dla Was na minionym pokazie Gotowania na Żywo w Galerii Korona w Kielcach. Musiało zrobić na Was wrażenie, gdyż otrzymaliśmy wiele próśb o publikację przepisu na naszym blogu! Jest to elegancka, wyszukana potrawa – przeznaczona na specjalne okazje. A okazji w maju nie brakuje – może to być zarówno uroczysty obiad po 1 Komunii Świętej, kolacja z okazji Dnia Matki lub wyjątkowa randka.
Nie wiecie, co podać na obiad? Znudziły Wam się tradycyjne kotlety? Wypróbujcie nasz przepis na idealną karkówkę, która smakuje wyśmienicie na ciepło, jak również podana jako dodatek do pieczywa.
Jarmuż przez lata nie mógł przebić się przez popularność zielonych warzyw liściastych, takich jak szpinak, roszponka lub rukola, a w przydomowych ogródkach traktowany był głównie w celach ozdobnych. Jednak od 2-3 lat jest dużo lepiej dostępny, i to nie tylko na targach ze zdrową żywnością, ale również w supermarketach. Warto z tego korzystać, gdyż jarmuż jest źródłem witaminy C i K oraz wielu soli mineralnych. Ma również właściwości antynowotworowe!
Arbuzowo-melonowa sałatka z zielonym groszkiem i serem feta? Jak dla nas – bomba! Charakteru doda jej pyszny sos włoski. Idealna jako oryginalna, lekka przekąska.
Sezon na grillowanie rozpoczął się na dobre. Przygotowaliśmy dla Was najbardziej popularne danie z grilla – pierś z kurczaka. Do tego pasuje najlepiej oczywiście kultowa sałatka z brokułów Olimpu – tutaj w nieco odmienionej wersji. Życzymy smacznego!
Osoby na diecie wegetariańskiej mają równie wiele fantastycznych opcji na grillowe, domowe jedzenie. Dziś Szef Kuchni Restauracji Olimp dzieli się z Wami swoim autorskim przepisem na grillowaną cukinię z pomidorami i mozzarellą. Po wypróbowaniu – podzielcie się z nami jak Wam smakowało!
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij