Przepisy

Krem z cukinii

Zupa – krem to idealne danie w okresie jesiennym. Przygotowywane z lokalnych, świeżych warzyw, są pełne aromatu i odżywcze. Krem z cukinii jest jednym z pomysłów na prosty lunch pełen witamin.

Meksykańska salsa

Salsa to podstawa kuchni meksykańskiej. Nadaje się idealnie jako przekąska z nachosami, dodatek do quesadilli lub tortilli, do mięs czy kanapek – wybór jest ogromny! Mieszkańcy Ameryki Północnej nie mogą bez niej żyć, natomiast zyskała popularność i uwielbienie na całym świecie. Dziś zdradzamy Wam tajniki salsy, sprawdzony przez w naszych Restauracjach od wielu lat!

Góralska kwaśnica

Któż nie zna tej słynnej, chyba na cały świat, zupy. Jej smak kojarzy się nam z górskimi schroniskami, kiedy po godzinach wędrówki rozgrzewała lepiej niż kominek. Teraz góralską kwaśnicę możecie wypróbować w domu. Smak i dobre wspomnienia gwarantowane!

Pieczarki panierowane

Pieczarki panierowane to szybki przepis na pyszną przekąskę. Potrzebujecie jedynie pieczarki (w dowolnej ilości!), jajko i bułkę tartą oraz niecałe 10 minut czasu.

Zupa meksykańska

Prosto z gorrrącego Meksyku w Waszej kuchni ląduje słynna zupa meksykańska! Pożywne mięso, mnóstwo warzyw i aromatyczne przyprawy będą w sam raz na ocieplenie pochmurnej, listopadowej aury.

Kartacze z mięsem

Kartacze z mięsem – inaczej cepeliny – to bardzo sycące danie popularne w kuchni polskiej i litewskiej. Kluski ziemniaczane nadziewane mięsem, okraszone boczkiem z cebulką i papryką na pewno każdemu przypadną do gustu!