Zdrowo z Olimpem!

Świeże zioła czyli aromatyczne balkony i parapety w naszych domach…

Tymianek, szczypiorek, mięta – spotykamy je bardzo często w przeróżnych przepisach kulinarnych. Ale czy myśleliście kiedyś, że możecie mieć świeże zioła na wyciągnięcie ręki? Ich hodowanie ma same zalety – jest proste, opłacalne i przyjemne. Wystarczy wolny parapet i odrobina fantazji, a kuchnia nabierze stylu, jaki znamy z programów kulinarnych.

Rybki lubią… grilla

Ryby z grilla są nie tylko smaczne, ale też cenione za walory zdrowotne. To także łakomy kąsek dla osób dbających o linię. Na grillu przyrządza się je błyskawicznie. Aby jednak uzyskać wyjątkowy smak, warto poznać kilka kulinarnych sztuczek.

Pić trzeba umieć!

„Pić trzeba umieć” – to stare porzekadło odnosi się również do… wody. Pijmy dziennie od 1,5 do 2 litrów. Pamiętajmy, aby robić to małymi porcjami (ok. 3/4 szklanki jednorazowo), dzięki temu zostanie lepiej wchłonięta przez nasz organizm!