Witaminy są potrzebne człowiekowi niezależnie od pory roku, ale owoce i warzywa najbardziej lubimy wiosną, gdy są najświeższe, kuszą swoją intensywnością kolorów i działają cuda dla naszych zmęczonych szarą zimą organizmów. Wspaniałym źródłem witamin są soki i smoothies, których jest tak wiele, że każdy znajdzie idealny smak dla siebie.
Tymianek, szczypiorek, mięta – spotykamy je bardzo często w przeróżnych przepisach kulinarnych. Ale czy myśleliście kiedyś, że możecie mieć świeże zioła na wyciągnięcie ręki? Ich hodowanie ma same zalety – jest proste, opłacalne i przyjemne. Wystarczy wolny parapet i odrobina fantazji, a kuchnia nabierze stylu, jaki znamy z programów kulinarnych.
Ryby z grilla są nie tylko smaczne, ale też cenione za walory zdrowotne. To także łakomy kąsek dla osób dbających o linię. Na grillu przyrządza się je błyskawicznie. Aby jednak uzyskać wyjątkowy smak, warto poznać kilka kulinarnych sztuczek.
Czy istnieje łatwy do wykonania zestaw ćwiczeń, który nie zabierając nam dużo czasu pozwoli poprawić kondycję i zdrowie? Jest nim na pewno 5BX, czyli zestaw ćwiczeń, który wymyślono dla kanadyjskich pilotów.
„Pić trzeba umieć” – to stare porzekadło odnosi się również do… wody. Pijmy dziennie od 1,5 do 2 litrów. Pamiętajmy, aby robić to małymi porcjami (ok. 3/4 szklanki jednorazowo), dzięki temu zostanie lepiej wchłonięta przez nasz organizm!
Panierka kukurydziana to ciekawa alternatywa dla tej przygotowywanej z mąki pszennej. Idealna do panierowania drobiu i ryb. Aromatyczne zioła podkreślają dodatkowo wszystkie walory smakowe potrawy. Warto wypróbować i stworzyć własną, wyjątkową propozycję, która odmieni dobrze znany smak kurczaka!
Zastanawialiście się czasem, co oznaczają numerki na jajkach? Nasza infografika pomoże Wam rozszyfrować zagadkę!
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij