Koktajl porzeczkowo-kokosowy

Porzeczka i kokos? Hmm… czemu nie? Dla wzbogacenia dodajmy jeszcze trochę otrębów i słodkiego banana. Jeszcze tylko blendujemy na gładko i mamy przepyszny, zdrowy lunch!

Składniki (2 porcje)

  • mleko kokosowe (1 szklanka),
  • banan (1 sztuka),
  • czarna porzeczka (pół szklanki),
  • otręby (2 łyżki),
  • liście mięty i cukier trzcinowy (do smaku).

Przygotowanie:

Banana, czarną porzeczkę, otręby i mleko kokosowe miksujemy blenderem na gładko. Dosładzamy cukrem. Koktalj przelewamy do  szklanek wypełnionych kostkami lodu, a z wierzchu dekorujemy listkami mięty. Smacznego! zdrowozolimpem-overlay1

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *