Kotlety mielone ze szparagami

Tradycyjne kotlety z mięsa mielonego to prosty pomysł na obiad. W polskiej kuchni nie może ich zabraknąć! Ze szparagami idealnie sprawdzą się jako pożywny obiad. Takie danie nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych, dlatego wykona je każdy. Smaczny obiad gwarantowany!

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego,
  • 1 jajko,

  • 1 cebula,

  • bułka tarta,

  • olej do smażenia,

  • szparagi,

  • przyprawa do mięsa mielonego (lub pieprz i czosnek),

  • sól,

  • 1 czerstwa bułka. 

PRZYGOTOWANIE:

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rumiany kolor. Bułkę moczymy w wodzie. Mięso, jajko, cebulę i odciśniętą bułkę mieszamy razem z przyprawami. Całoś dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej . Smażymy na oleju z obu stron. W tym samym czasie gotujemy szparagi na średnim ogniu (około 15 minut). Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *