Kwietniowy Livecooking z Mariuszem Gachewiczem

W dniach od 8 do 10 kwietnia w krakowskich Restauracjach Olimp odbył się pokaz gotowania na żywo „Livecooking z Mariuszem Gachewiczem”. Po wielkanocnych szaleństwach kulinarnych Ambasador Smaku firmy Bonduelle pokazywał Wam szybkie i smaczne, ale przede wszystkim lekkie przepisy kuchni wegetariańskiej.

Pierwszego dnia mogliście nas spotkać w biurowcu Enterprise Park (ul. Powstańców Wielkopolskich 13E, bud. C). Mariusz Gachewicz przygotował dla Was między innymi zupę – krem z zielonych warzyw, krem z zielonego groszku, burgery z ciecierzycy oraz mini-tarty z pasternakiem. Następnego dnia przenieśliśmy się do biurowca Orange Office (ul. Klimeckiego 1). W piątek, 10 kwietnia, z naszym specjalistą byliśmy w Restauracji Olimp Kapelanka – nowootwartej restauracji przy ul. Kapelanka 10. Tam mogliście podpatrzeć, jak przygotować tartę z brokułami, risotto z zielonych warzyw lub buraczki na ciepło.

Mimo faktu, że całe wydarzenie dotyczyło kuchni wegetariańskiej, nie zapomnieliśmy o klientach lubiących zjeść konkretny, mięsny obiad. Na nich czekały między innymi wątróbki z malinami lub miruna w curry. Oprócz specjalnie przygotowanych z okazji wydarzenia dań, mogliście zamówić standardowe, kultowe potrawy Olimpu, lekkie sałatki i zdrowe desery.

Dziękujemy za liczne przybycie i zainteresowanie! Mariusz Gachewicz pod koniec wydarzenia przyznał, gotowanie dla Was było prawdziwą przyjemnością. Na kolejny Livecooking zapraszamy już w maju. Śledźcie naszego bloga i fanpage na Facebooku. Do zobaczenia!

KKG1-1-e1425845714881  

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *