Livecooking – Orange Office

W dniu 20 lutego 2015 roku w Restauracji Olimp – Orange Office (ul. Klimeckiego 1 w Krakowie) odbył się ostatni dzień pokazu gotowania na żywo – Livecooking z Tomaszem Welterem, Ambasadorem marki Bonduelle. Tematem pokazu były dania bezglutenowe i dietetyczne.

Tomasz Welter jest założycielem Akademii Qulinario, w której prowadzi warsztaty na temat zdrowego odżywiania  oraz szkoli początkujących kucharzy. Uwielbia eksperymentować, w związku z czym twierdzi, że kucharz powinien spróbować wszystkiego. Interesuje się sportem, wymyślaniem nowych przepisów oraz zdobywaniem medali na olimpiadach kulinarnych. W zawodzie pracuje prawie 30 lat.

Tego dnia w menu klienci mogli spróbować wielu warzywnych, zdrowych i pysznych sałatek oraz surówek (m.in. surówki ze świeżej marchewki, sałatki brokułowej z dodatkiem soczewicy, sałatki greckiej z czarnymi oliwkami i serem feta). Dużą popularnością cieszyła się gęsta zupa – krem z salsefii, oraz zupa kokosowa o intensywnym, żółtym kolorze z kurczakiem i kukurydzą. Dania obiadowe, których można było spróbować w trakcie pokazu gotowania na żywo, to między innymi: cukiereczki z dorsza z kompozycją warzyw, ryby panierowane w mące kukurydzianej i aromatycznych ziołach, selerowe spaghetti carbonara z suszonymi pomidorami, oraz pasternakowe kluseczki pachnące wędzonką na zasmażanej kapuście.

Dziękujemy za liczne odwiedziny i wiele pozytywnych komentarzy! Cieszymy się, że mogliśmy przybliżyć naszym Klientom ciekawe przepisy i smaki dań dietetycznych, oraz tych bez glutenu, w atrakcyjnym wydaniu – przygotowane przez naszego profesjonalistę. Więcej informacji na temat kolejnych wydarzeń i promocji regularnie publikujemy na naszym fanpage’u – obserwując nasz profil można skorzystać z wielu ciekawych promocji!

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *