LIVECOOKING Z KUCHNIĄ FRANCUSKĄ W ROLI GŁÓWNEJ!

Z czym Wam się kojarzą smaki Francji? Jeśli z żabimi udkami oraz dobrym winem, to trochę za mało. 🙂 Dlatego z przyjemnością odkryjemy przed Wami część kulinarnych sekretów i zaprosimy na degustację prawdziwych specjałów kuchni francuskiej. Już 9.09.2015r., w Restauracji Olimp (Kompleks Biurowy Kapelanka w Krakowie) podczas pokazów gotowania na żywo – kulinarny Ambasador Smaku Bonduelle – Mariusz Gachewicz, zdradzi, jak przyrządzić wyśmienite coq au vin na zielonym groszku czy krem z białych warzyw z karmelizowaną gruszką. Nie zabraknie potraw z drobiu, serwowanych z doskonałymi sosami i warzyw w niebanalnej odsłonie. Bądźcie z nami tego dnia i podczas kolejnych pokazów naszego Livecookingu – 10.09 w Orange Office Park, a dzień później w Enterprise Park, Budynek C. Nasz Mistrz kulinarny zaplanował dla Was ucztę z prawdziwie francuskim rozmachem. Będziecie mieli okazję skosztować:
  • wątróbkę kaczą lub drobiową podaną z pleśniowym serem, owocami sezonowymi i burakami,
  • żołądki drobiowe w ciemnym sosie balsamicznym z ciecierzycą,
  • poliki wołowe w sosie wiśniowo-imbirowym z karmelizowanymi buraczkami,
  • udka z kurczaka konfitowane, podane z sosem winogronowym i marchewką sous-vide,
  • rybę pieczoną na maśle serwowaną z palonym kalafiorem,
oraz wspomniany wcześniej krem z białych warzyw z karmelizowaną gruszką i coq au vin podawany na zielonym groszku. Życzymy Wam – Bon appétit i zapraszamy!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *