Panierowany seler

Seler w panierce to fajny pomysł na prostą i sycącą przekąskę. Odkrywamy oryginalny przepis, pochodzący z niebanalnego połączenia składników.

Składniki:

  • 2 selery,
  • 2 jabłka,
  • 2 pomidory,
  • 2 jajka,
  • rolada ustrzycka,
  • bułka tarta,
  • konfitura z żurawiny,
  • pieprz, sól
     

PRZYGOTOWANIE: Gotujemy seler, kroimy w plastry, lekko solimy i pieprzymy. Panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy, aż się zarumieni. Wydrążamy środek z jabłek. Kroimy w plastry jabłka i pomidory. Układamy warstwowo: seler, pomidor, jabłka. Całość przykrywamy serem i zapiekamy w piekarniku. Dekorujemy żurawiną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *