PIEROGI RUSKIE

Przepis na pierogi ruskie to znak firmowy każdej domowej kuchni.  Sekret tkwi w idealnym cieście i dobrze doprawionym farszu. Proste w przygotowanie, uwielbiane przez dzieci i dorosłych są zawsze sprawdzonym pomysłem na domowy obiad.

SKŁADNIKI:

  • ciasto pierogowe,
  • 200 g sera twarogowego,
  • 300 g ugotowanych ziemniaków,
  • 3 cebule,
  • 2 łyżki oleju,
  • sól, pieprz.
PRZYGOTOWANIE:

Do ugotowanych i zmielonych ziemniaków dodajemy pokruszony ser oraz przesmażoną cebulę. Całość dobrze doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Lepimy pierogi i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Najpyszniej smakują podane w wersji odsmażonej na maśle, z dodatkiem drobno pokrojonej i przyrumienionej cebuli.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *