PIEROGI Z MIĘSEM

Pierogi z mięsem potrzebują odrobinę więcej czasu na przygotowanie, lecz efekt końcowy wart jest odrobiny poświęcenia. J Smakują równie pysznie świeżo ugotowane, jak i podane w wersji odsmażanej. Spróbujcie koniecznie zrobić je we własnej kuchni.

SKŁADNIKI:

  • ciasto pierogowe,
  • 300 g łopatki wieprzowej,
  • 200 g mięsa wołowo-gulaszowego,
  • 2 cebule, 2 ząbki czosnku,
  • 4 łyżki oleju,
  • liście laurowe,
  • ziele angielskie,
  • majeranek,
  • sól, pieprz.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso myjemy, kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na oleju. Podlewamy wodą i dusimy z liściem laurowym i zielem angielskim – do miękkości. Wystudzone mięso mielimy i doprawiamy podsmażoną cebulą, solą, pieprzem i majerankiem. Z gotowego farszu robimy małe kulki, układamy na krążkach ciasta i lepimy pierogi. Gotujemy i podajemy z podsmażoną na złoty kolor cebulą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *