PIKANTNE SKRZYDEŁKA BBQ

Przepis na pikantne skrzydełka spokojnie może zagościć w Waszym całorocznym menu. Będą doskonale smakować z grilla, jak i przygotowane na ruszcie w piekarniku. To jedno z tych dań, o którym śmiało można powiedzieć: pyszne, że tylko palce lizać! Spróbujcie koniecznie.

SKŁADNIKI:

500 g skrzydełek z kurczaka, 60 ml sosu sojowego Kikkoman, 500 ml wody, 30 g sosu BBQ Develey, 5 g TABASCO® Red.

PRZYGOTOWANIE:

Skrzydełka tylko zagotowujemy w wodzie z dodatkiem sosu sojowego Kikkoman, tak aby mięso było lekko miękkie, ale się nie rozpadało. Ugotowane skrzydełka studzimy w wywarze, dzięki czemu mięso będzie soczyste. Z sosu BBQ Develey, marynaty Kikkoman i  TABASCO® Red przygotowujemy sos, w którym marynujemy skrzydełka przez minimum 2-4 godzin. Zapiekamy na grillu i serwujemy z dodatkiem  świeżego selera i marchwi.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *