PUDDING RYŻOWY Z CYNAMONEM

Mała przekąska po pysznym obiedzie lub doskonała śniadaniowa przekąska do porannej kawy. Sami zdecydujcie, kiedy chcecie zjeść taki pyszny pudding.

SKŁADNIKI:

  • ½ szklanki ryżu,
  • 3 szklanki tłustego mleka,
  • cukier kryształ,
  • cukier waniliowy,
  • polewa czekoladowa – opcjonalnie,
  • cynamon,
  • ulubione owoce.

PRZYGOTOWANIE:

Ryż płuczemy, zalewamy mlekiem z dodatkiem cukru i odrobiną cynamonu. Gotujemy na wolnym ogniu, aż do całkowitego wchłonięcia mleka. Dosładzamy do smaku, według własnych upodobań. Przestudzony przekładamy do salaterki, na dnie której możemy ułożyć tarte jabłka i plasterki bananów. Wierzch ryżu posypujemy cynamonem, tartymi wiórkami czekolady i opcjonalnie polewą.  Taki przysmak możemy zabrać ze sobą do pracy lub przygotować jako deser na rodzinny obiad.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *