Sałatka z brokułów z rzodkiewką i fetą

Nie damy Wam o sobie zapomnieć, więc przypominamy przepis na klasyk Restauracji Olimp, czyli sałatkę z brokułów z rzodkiewką i fetą!

Łatwy, przyjemny i prosty do zrobienia – taki właśnie jest przepis na naszą kultową sałątkę. Wszystkie składniki z łatwnością dostaniecie nawet w najmniejszym sklepie osiedlowym, więc każdy może jej spróbować w swoim domowym zaciszu.

  Sałatka z brokułów z rzodkiewką i fetą

Składniki:

  • brokuły 500g
  • ser feta 50g
  • rzodkiewki 70g
  • garść płatków migdałów
Składniki na sos:
  • jogurt naturalny 50g
  • łyżka majonezu
  • koperek świeży
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • ząbek czosnku

PRZYGOTOWANIE: Brokuły ugotuj na parze 10min i ostudź.  W tym czasie odsącz ser feta z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w półksiężyce. Migdały upraż na patelni, ostudź, a koperek posiekaj.  W wolnej chwili przygotuj sos, mieszając jogurt, majonez,  czosnek, koperek oraz przyprawy. Następnie wymieszaj brokuły, ser, rzodkiewki i  polej sosem. Na sam koniec posyp wszystko płatkami prażonych migdałów. Idealna, wprost do zjedzenia! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *