Sałatka z brokułów z rzodkiewką i fetą

Nie damy Wam o sobie zapomnieć, więc przypominamy przepis na klasyk Restauracji Olimp, czyli sałatkę z brokułów z rzodkiewką i fetą!

Łatwy, przyjemny i prosty do zrobienia – taki właśnie jest przepis na naszą kultową sałątkę. Wszystkie składniki z łatwnością dostaniecie nawet w najmniejszym sklepie osiedlowym, więc każdy może jej spróbować w swoim domowym zaciszu.

  Sałatka z brokułów z rzodkiewką i fetą

Składniki:

  • brokuły 500g
  • ser feta 50g
  • rzodkiewki 70g
  • garść płatków migdałów
Składniki na sos:
  • jogurt naturalny 50g
  • łyżka majonezu
  • koperek świeży
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • ząbek czosnku

PRZYGOTOWANIE: Brokuły ugotuj na parze 10min i ostudź.  W tym czasie odsącz ser feta z zalewy i pokrój w drobną kostkę. Rzodkiewki umyj, osusz i pokrój w półksiężyce. Migdały upraż na patelni, ostudź, a koperek posiekaj.  W wolnej chwili przygotuj sos, mieszając jogurt, majonez,  czosnek, koperek oraz przyprawy. Następnie wymieszaj brokuły, ser, rzodkiewki i  polej sosem. Na sam koniec posyp wszystko płatkami prażonych migdałów. Idealna, wprost do zjedzenia! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *