Łączy najlepsze włoskie smaki. Połączenie słonej szynki parmeńskiej i suszonych pomidorów, łagodnej mozzarelli i aromatycznego dressingu sprawi, że przeniesiesz się wprost pod niebo słonecznej Italii.
Składniki:
- 250 g makaronu,
- 100 g szynki parmeńskiej
- 100 g suszonych pomidorów,
- 300 g mozzarelli w kulkach,
- 100 g szpinaku baby,
- 25 g sosu sałatkowego – włoskiego,
- 10 ml octu balsamicznego,
- 20 ml miodu.
PRZYGOTOWANIE:
Sos włoski mieszamy w zimnej wodzie i oleju, dodajemy miód i ocet balsamiczny. Odstawiamy na 10 minut. Makaron gotujemy i odcedzamy. Mieszamy z liśćmi szpinaku i pokrojonymi suszonymi pomidorami. Na talerzu układamy wymieszane składniki, kulki mozzarelli i lekko rozerwane płaty szynki parmeńskiej.
Można według własnego uznania udekorować kwiatami jadalnymi, ziołami lub orzechami.