Selerowo-imbirowy koktajl warzywny

Dla odmiany po owocowych smoothies proponujemy Wam delikatnie ostry i niesłodki napój warzywny. Koktajl selerowo-imbirowy zawiera mnóstwo składników odżywczych i witamin, między innymi witaminę C, potas czy wapń. Dodatkowo pobudzają metabolizm i pomagają przy zwalczaniu cellulitu. Aż chce się pić!

Składniki (2 porcje):

  • łodygi selera naciowego (3 sztuki),
  • korzeń imbiru (2-3 cm),
  • woda niegazowana (1 szklanka),
  • sok z wyciśniętej cytryny (1 łyżka),
  • czarny pieprz.

Przygotowanie:

Łodygi selera obieramy i kroimy na mniejsze części. Plaster kroimy w plastry. Następnie do pojemnika wlewamy wodę, wyciśnięty sok z cytryny i pozostałe składniki, które razem blendujemy. Dla dekoracji możemy posypać z wierzchu świeżo zmielonym pieprzem. Koktajl gotowy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *