STEK Z KARKÓWKI W MIODOWO-PIWNEJ MARYNACIE

Soczysty kawałek karkówki w miodowo-piwnej marynacie będzie doskonałą grillową niespodzianka latem, a zimą równie świetnie zasmakuje przygotowana w piekarniku. Miodowy zapach otuli cały Wasz dom, a smak zachwyci gości.

SKŁADNIKI:
  • 1 kg karczku bez kości,
  • 2 cebule,
  • 6 łyżek keczupu,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 2 łyżki miodu,
  • 150 ml piwa,
  • przyprawa do grilla (ulubiona).

PRZYGOTOWANIE:

Karczek kroimy w plastry o grubości 1cm, cebulkę w krążki. Z miodu, musztardy, keczupu i piwa przyrządzamy marynatę, mieszając wszystkie składniki razem. Następnie, mięso posypujemy przyprawą do grilla i przekładamy do szerokiego naczynia, układając stek na przemian z cebulą i smarując każdy kawałek mięsa marynatą. Odstawiamy do lodówki na 24 h, a następnego dnia steki grillujemy lub pieczemy w piekarniku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *