SURÓWKA COLESLAW

Pyszna i pasująca do wielu dań mięsnych lub jako lekka, samodzielna przekąska. Dobrze schłodzona zyskuje winny, orzeźwiający posmak, który pokochają nawet Ci, którzy stronią od warzyw w jakiejkolwiek postaci. Spróbujcie jej koniecznie!

SKŁADNIKI:

  • 1 kg białej kapusty,
  • 2 cebule,
  • 2 łyżki chrzanu,
  • 1 marchewka,
  • 150 g majonezu,
  • 50 ml białego octu winnego,
  • 3 łyżki cukru,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól, pieprz.

PRZYGOTOWANIE:

Kapustę szatkujemy na najgrubszych oczkach, dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki i cebule pokrojone w kostkę. Następnie ścieramy marchewkę na tych samych oczkach co kapustę, dodajemy majonez, cukier, ocet winny i chrzan. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *