Jak połączyć przekąski dla fanów sushi i kuchni meksykańskiej? Mamy na to sposób! To idealna przekąska na sylwestrową imprezę. Kolorowe roladki z awokado i łososiem przypadną Twoim gościom do gustu.
Składniki:
- opakowanie tortilli,
- ryż do sushi,
- ocet ryżowy,
- awokado,
- świeży ogórek,
- łosoś wędzony w płatach,
- wasabi,
- sezam.
PRZYGOTOWANIE:
Placki tortilli rozkładamy na folii i lekko namaczamy je wodą. Gotujemy ryż do sushi (20 minut) i dolewamy ocet ryżowy do smaku. Ogórka i awokado kroimy na cieńsze plasterki. Plastry łososia rozcinamy na mniejsze części. Schłodzony ryż rozkładamy na tortilli. Dodajemy ogórka, awokado i łososia. Doprawiamy chrzanem wasabi i delikatnie zawijamy. Za pomocą ostrego noża tniemy na kawałki, na kształt sushi. Wkładamy do każdego wykałaczkę. Prażymy sezam i posypujemy sushi. Podajemy z dodatkiem sosu sojowego lub chili.