Leczo z cukinią

Idealne danie na obiad w lecie, pełne warzyw i proste w przygotowaniu. Przepis z cukinią to nasza propozycja na przygotowanie leczo w nowej wersji. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. 

Składniki:

  • 3 cukinie,
  • 2 czerwone cebule,
  • 10 pomidorów,
  • 8 pieczarek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oliwy,
  • pieprz i sól,  

PRZYGOTOWANIE: Kroimy cebulę na drobne kawałki. Pomidory (bez skórki), paprykę i cukinię kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę na złoty kolor. Dodajemy paprykę, pieczarki i posiekany czosnek. Dolewamy wodę i dusimy aż papryka zmięknie. Dodajemy cukinię i pomidory. Dusimy na średnim ogniu, przyprawiamy pieprzem i solą.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *