Idealne danie na obiad w lecie, pełne warzyw i proste w przygotowaniu. Przepis z cukinią to nasza propozycja na przygotowanie leczo w nowej wersji. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.
Składniki:
- 3 cukinie,
- 2 czerwone cebule,
- 10 pomidorów,
- 8 pieczarek,
- 2 ząbki czosnku,
- 3 łyżki oliwy,
- pieprz i sól,
PRZYGOTOWANIE:
Kroimy cebulę na drobne kawałki. Pomidory (bez skórki), paprykę i cukinię kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę na złoty kolor. Dodajemy paprykę, pieczarki i posiekany czosnek. Dolewamy wodę i dusimy aż papryka zmięknie. Dodajemy cukinię i pomidory. Dusimy na średnim ogniu, przyprawiamy pieprzem i solą.