MEKSYKAŃSKA KANAPKA Z BAZYLIĄ

SKŁADNIKI:

  • 3 placki tortilli,
  • kilka plasterków ulubionej szynki,
  • pomidorki koktajlowe,
  • plastry świeżego ogórka,
  • kilka plasterków żółtego sera,
  • pęczek świeżej bazylii,
  • kilka kropel ulubionego sosu TABASCO®,
  • czerwona cebula pokrojona w cienkie krążki.

PRZYGOTOWANIE:

Na każdy placek tortilli wyłożyć: szynkę, ser, plastry ogórka, przekrojone na ćwiartki pomidorki, krążki cebuli i liście bazylii. Całość skropić delikatnie sosem Tabasco. Każdy placek zawijać w kopertę, tuż przed podaniem przekroić na pół. Pyszna i wyrazista kanapka w nowej odsłonie posmakuje każdemu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *