Companeros

SAŁATKA Z KRABA I AWOKADO

Lekka sałatka smakuje zawsze. Jednak, kiedy za oknem meksykański upał, to śmiało można powiedzieć, że jest strzałem w dziesiątkę. Proste składniki, minimalny czas przygotowania, sycąca i aromatyczna! Co powiecie na taką kolację?

GAZPACHO ARBUZOWO – CZOSNKOWE

W upalne dni, świetnie sprawdzi się meksykański chłodnik – gazpacho, który smakuje doskonale, a jednocześnie chłodzi organizm. Najczęściej przyrządzany jest z pomidorów, papryki i warzyw, ale warto skusić się na przyrządzenie jego owocowej odmiany na bazie arbuza lub mango.

TOSTADAS Z PIECZONYMI WARZYWAMI

Tostadas w kuchni meksykańskiej to przede wszystkim podpieczona tortilla, która serwowana jest solo jako dodatek do dań lub w wersji zapiekanej z dowolnymi składnikami– mięsnymi lub warzywnymi. Idealna przekąska w meksykańskim stylu! Spróbujcie koniecznie.