KOMPOT MALINOWY Z EGZOTYCZNYM MANGO

Ogrodowe czy leśne, maliny, zawsze kojarzą się z piękną, wakacyjną pogodą. Kompot z dodatkiem miętowej nuty i soczystego mango – gasi pragnienie, apetycznie pachnie i smakuje zarówno na ciepło, jak i mocno schłodzony. Spróbujcie sami!

SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg malin,
  • 1 duże lub 2 małe owoce mango,
  • 1 cytryna,
  • 2 łyżki miodu,
  • cukier do smaku,
  • 1,5 litra wody mineralnej,
  • świeże listki mięty.
22

PRZYGOTOWANIE:

Maliny i pokrojone w kostkę mango zasypujemy odrobiną cukru, dodajemy miód i zalewamy wodą. Gotujemy 15 minut. Studzimy, dodajemy sok z cytryny i dosładzamy w razie potrzeby do smaku. Podajemy udekorowany listkami świeżej mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *