Pierogi z farszem szpinakowo-serowym

Do tradycyjnego dania – pierogów, proponujemy mniej popularny farsz. Przygotujcie się na zdrową propozycję! Połączenie szpinaku, serów feta i pleśniowego to genialny smak, a przy okazji alternatywa dla klasycznych pierogów.

Składniki:

    • ciasto pierogowe,
    • 400 g mrożonego szpinaku,
    • 2 ząbki czosnku,
    • 1 cebula,
    • 2 łyżki oliwy z oliwek,
    • 80 g sera feta,
    • 35 g sera pleśniowego,
    • sól,
    • pieprz,
    • gałka muszkatołowa.

PRZYGOTOWANIE:

Szpinak rozmrażamy, odciskamy i siekamy na drobniejsze kawałki. Na patelni przesmażamy posiekaną cebulę, czosnek i oliwę, dodajemy szpinak i szybko smażymy, a następnie odstawiamy do ostudzenia. Dodajemy sery i doprawiamy do smaku. Lepimy pierogi i gotujemy w osolonej wodzie. Serwujemy odsmażane na maśle, z pomidorami suszonymi lub z sosem czosnkowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *