Sałatka z awokado

Składniki:
  • 1 dojrzałe awokado,
  • kilka plastrów ananasa z puszki,
  • gruszka,
  • banan,
  • kiwi,
  • brzoskwinia,
  • garść rodzynek.
PRZYGOTOWANIE:

Awokado kroimy w plastry i skrapiamy sokiem z cytryny, odstawiając na kilka minut. Ananasa kroimy w kostkę, kiwi, banana, gruszkę, brzoskwinię w cienkie plastry – mieszamy i łączymy z awokado. Rodzynki moczymy w gorącej wodzie przez 5 minut, następnie odcedzamy i posypujemy nasze owoce. Sałatka najlepiej smakuje odstawiona na kwadrans w temperaturze pokojowej, dzięki czemu smak wszystkich składników zostanie podkreślony i wydobyty. Doskonały pomysł na popołudniową przekąskę lub drugie śniadanie w pracy. Po prostu pycha!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *