SAŁATKA Z KRABA I AWOKADO

SKŁADNIKI:

  • 2 dojrzałe awokado,
  • 1 puszka mięsa kraba,
  • mieszanka sałat (rzymska, rukola, roszponka, masłowa),
  • 1 łyżeczka ziaren czarnuszki
  • 1 łyżeczka prażonego sezamu,
  • 2 łyżki miodu płynnego,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek,
  • sól – do smaku.

PRZYGOTOWANIE:

Awokado kroimy w kostkę, sałaty myjemy i szarpiemy na kawałki – delikatnie solimy. Z miodu, musztardy i oliwy robimy dressing. Do sałaty dodajemy mięso kraba, polewamy sosem musztardowo-miodowym, posypujemy prażonym sezamem i czarnuszką. Świetnie smakuje solo, z pieczywem czosnkowym lub nachosami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *