SZASZŁYKI Z ŁOSOSIA I CUKINII

Różowe mięso łososia i soczyście zielona cukinia w aromatycznej, lekko pikantnej marynacie. Szybka, zdrowa i pyszna przekąska na patyku. W takiej wersji nawet bez dodatków broni się swoim smakiem i niezwykle apetycznym wyglądem.

SKŁADNIKI:

  • 200 g filetów z łososia,
  • sos sałatkowy – ogrodowy KNORR,
  • 20 ml oliwy z oliwek,
  • 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego,
  • 2 łyżki świeżej kolendry,
  • 10 ml sosu sojowego Teryjaki Kikkoman,
  • 3 g TABASCO® Red starta skórka z połowy limonki,
  • 2 młode cukinie.

PRZYGOTOWANIE:

Łososia kroimy w kostkę i marynujemy, przez około 20-30 minut, sosem sałatkowym, kminem, kolendrą, skórką z limonki, tabasco, oliwą i sosem sojowym. Cukinię myjemy i kroimy w grube plastry. Kostki łososia nabijamy na patyczki do szaszłyków, naprzemiennie z cukinią. Grillujemy, polewając pozostałą z łososia marynatą. Podajemy z ulubionym dipem lub sałatką.

1 Komentarz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *