Różowe mięso łososia i soczyście zielona cukinia w aromatycznej, lekko pikantnej marynacie. Szybka, zdrowa i pyszna przekąska na patyku. W takiej wersji nawet bez dodatków broni się swoim smakiem i niezwykle apetycznym wyglądem.
SKŁADNIKI:
- 200 g filetów z łososia,
- sos sałatkowy – ogrodowy KNORR,
- 20 ml oliwy z oliwek,
- 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego,
- 2 łyżki świeżej kolendry,
- 10 ml sosu sojowego Teryjaki Kikkoman,
- 3 g TABASCO® Red starta skórka z połowy limonki,
- 2 młode cukinie.
PRZYGOTOWANIE:
Łososia kroimy w kostkę i marynujemy, przez około 20-30 minut, sosem sałatkowym, kminem, kolendrą, skórką z limonki, tabasco, oliwą i sosem sojowym. Cukinię myjemy i kroimy w grube plastry. Kostki łososia nabijamy na patyczki do szaszłyków, naprzemiennie z cukinią. Grillujemy, polewając pozostałą z łososia marynatą. Podajemy z ulubionym dipem lub sałatką.
Oj zjadłabym. nie robiłam jeszcze szaszłyka z rybą