Ziemniak faszerowany – prawdziwy Król Jesieni

Jeśli uważacie, podobnie jak my, że w kuchni dobre rzeczy robi się z dobrych rzeczy, to nasze nowe autorskie danie na pewno przypadnie Wam do gustu. Polska słynie ze wspaniałych, smacznych odmian ziemniaków. Warto to wykorzystać.

Ziemniak faszerowany to danie, które łączy pozorne sprzeczności. Jest proste, bo przecież nie ma nic prostszego od upieczonego ziemniaka. Ale również zaskakuje wyrafinowanym smakiem. Farsz, który wypełnia nasze ziemniaki kusi aromatem ziół i papryki, pełnym smakiem twarożku. Nasze danie jest lekkie, ale i pożywne, pełne energii i lekkostrawne. Dobre na lunch, obiad, a także kolację. Może być daniem samym w sobie, albo wspaniale grać w orkiestrze smaków z innymi potrawami – jako dodatek. Słowem, parafrazując ikonę popkultury, można śmiało powiedzieć, że król jesieni może być tylko jeden. I tak po prostu jest!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *