Między 19 a 21 listopada 2014 roku w Restauracjach Olimp w krakowskich biurowcach: Enterprise Park, Orange Office Park oraz Alma Tower miało miejsce wyjątkowe wydarzenie – gotowanie na żywo z Tomaszem Szymańskim. Szef Kuchni Bonduelle Food Service codziennie, przez kilka godzin, gotował fantastyczne, pyszne, nowatorskie dania i dzielił się ze wszystkimi Gośćmi naszych restauracji swoim bogatym doświadczeniem i szeroką wiedzą.
Ideą spotkań była promocja lekkiej kuchni opartej przede wszystkim na warzywach, makaronach i grillowanym mięsie. Sosy do sałatek i dressingi do potraw przygotowywane były na bazie jogurtów naturalnych (bez grama majonezu!), oliwy oraz świeżych ziół.
Tomasz Szymański nieustająco zachęcał Gości do próbowania przygotowanych przez siebie potraw. W tych dniach w menu, oprócz znanych przez wszystkich klientów naszych restauracji klasycznych dań, można było znaleźć takie specjały jak puree z dyni, zupę z marchewki z dodatkiem kokosa, ratatouille oraz prawdziwy przebój – kotlety z cieciorki. Klienci częstowani byli pysznym sorbetem z selera z dodatkiem jogurtu naturalnego, ananasa i świeżych liści mięty, co stanowiło wspaniałe i oryginalne połączenie smaków.
Dziękujemy wszystkim naszym Gościom za liczne przybycie, miłe słowa i pochwały. Cieszymy się, że Wam się podobało! Dziękujemy Tomkowi Szymańskiemu za inspirujące spotkanie. Do zobaczenia na kolejnym „Gotowaniu na żywo”. Śledźcie nas na Restauracje Olimp na Facebooku , gdzie wrzucamy na bieżąco wszystkie dostępne promocje, oferty i wydarzenia!