Pstrąg to ceniona za swoje walory smakowe ryba słodkowodna. Wypróbujcie nasz przepis na pstrąga z rusztu z masłem, kminkiem i solą morską – nie pożałujecie!
Czy tak jak my uwielbiacie zupy meksykańskie? Przepis ten pochodzi z meksykańskiej restauracji Compañeros – sprawdzony i zaakceptowany przez specjalistów kuchni. Ma obłędny, żółty kolor oraz świetny, kukurydziany smak. Zapraszamy do spróbowania i wczucia się w meksykańskie klimaty!
Pyszna, kultowa surówka Olimpu ze śnieżnobiałym selerem, rodzynkami i brzoskwiniami! Podajemy wam przepis, jak przyrządzić taką samodzielnie. A więc… do dzieła!
Gotowi na marokańską przygodę? Spróbujcie tej kuszącej, pysznej zupy z soczewicy, a po odejściu od stołu pozostanie wrażenie że Maroko jest zdecydowanie bliżej, niż nam się wydawało!
Najsłynniejsza zupa wietnamska przygotowana na bazie bulionu wołowego. Można nawet powiedzieć, że zupa pho to jeden z najważniejszych symboli kulturowych tego regionu świata. Wietnamczycy jedzą ją o każdej porze dnia i roku, w domach i na ulicznych straganach. My nazwalibyśmy ją rosołem na bazie wołowiny z makaronem i warzywami.
Ucha to rosyjska zupa rybna przyrządzana z kilku gatunków słodkowodnych ryb. Charakterystyczne dla niej są też koperek, cytryna, cebula i przyprawy. Niezwykle ceniona i oryginalna, ponoć zaklęta jest w niej rosyjska, kulinarna dusza.
Popularnie zwana „zielonym barszczem” to zupa pochodząca z Portugalii. Jest to danie serwowane na ważnych uroczystościach, takich jak przyjęcia weselne lub urodzinowe. Swój zielony kolor zawdzięcza przede wszystkim liściom jarmużu, a charakterystyczny mięsny posmak – słynnej kiełbasie chorizo.
Kuchnia francuska wcale nie musi być skomplikowana. Zawsze jednak musi być smaczna i wyrafinowana. Francuzi pospolitą i tanią cebulę zamieniają w wykwintną zupę-krem, podaną z ciągnącym się serem i bagietką lub grzankami. Sugerujemy żebyście jak najszybciej zrobili to samo!
Zupa ogórkowa to jedna z najszybszych, a zarazem najbardziej wyrazistych zup tradycyjnych. Smakuje doskonale, a dodatkowo bardzo łatwo ją przyrządzić również w wersji wegetariańskiej, rezygnując z wkładki mięsnej.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij