Dnia 9 maja 2015 roku odbył się wyjątkowy pokaz Gotowania na Żywo organizowany przez Restaurację Olimp wraz z partnerami: Farutex Bidvest Polska, Bonduelle oraz Unilever Food Solutions. Wydarzenie miało miejsce w wydzielonej części restauracyjnej na najwyższym piętrze Galerii Korona w Kielcach (ul. Warszawska 26). Tematem Livecookingu były dania z grilla, tradycyjna kuchnia polska oraz lekkie dania wegetariańskie.
Od godziny 11 do 18 w półgodzinnych odstępach czasowych zespół czterech profesjonalnych Szefów Kuchni – Sergiusz Kowalik (Restauracje Olimp), Robert Kopacz (Unilever Food Solutions), Piotr Papież (Farutex Bidvest Polska) oraz Tomasz Welter (Bonduelle) z pasją na żywo gotowali dla wszystkich klientów Galerii Korona, jednocześnie opowiadając ciekawostki na temat przyrządzanych potraw. Oto lista przygotowanych na tę okazję dań, których tajniki w trakcie pokazu ujawniali nasi specjaliści:
- lasagne bolognese z sosem pomidorowym,
- quesadilla z kurczakiem, sosem guacamole i serem cheddar,
- sałatka z selerem naciowym, winogronami i kurczakiem wędzonym,
- szparagi otulone drobiowym pierścieniem,
- placki ziemniaczane,
- cukierki z łososia,
- perliczka podana z puree z kukurydzy, zielonego groszku i salsefii wraz z pianką buraczaną,sałatka z dorszem podana z emulsją z ruccoli i buraków, wraz z sorbetem balsamicznym i pudrem z boczku,
- grillowana bawette polana dressingiem cytrynowym wraz z miodową marchwią i puree z pieczonej pietruszki,
- poliki wołowe duszone w kremie z czerwonego wina, podane z puree ziemniaczano-selerowym z dodatkiem gorgonzoli,
- łosoś norweski on side podany na puree z zielonego groszku i mięty z dodatkiem sosu mousseline,
- kaczka wędzona w pomarańczach i liściach zielonej herbaty, podana z sałatką frisbee i galaretką z czarnej porzeczki i dresingiem ziołowym.
To oczywiście nie było wszystko! Wszystkie przygotowywane na żywo potrawy były dostępne do degustacji. W trakcie trwania całego pokazu klienci mogli korzystać z ulotek rabatowych i zakładać Karty Stałego Klienta oferujące stałą zniżkę. Było również wiele okazji do wygrywania nagród – fartuchów kucharskich, artykułów kuchennych, toreb płóciennych na zakupy, bonów na obiad do Restauracji Olimp, kosmetyków, i wiele innych! Dzieciaki mogły spotkać Pana Marchewkę, który oferował im nie kończącą się dostawę balonów.
Cieszymy się, że tak licznie przybyliście tego dnia. Wszystkie pokazy organizujemy tak, abyście czerpali z nich jak najwięcej korzyści. Właśnie dlatego nasi Szefowie Kuchni, oprócz gotowania, przekazywali Wam swoją wiedzę i przygotowali wiele porcji degustacyjnych – aby każdy z Was miał szansę degustowania różnorodnej kuchni, przyrządzanej przez najlepszych specjalistów w Polsce.
Zapraszamy na następne pokazy Livecookingu – najświeższe informacje zawsze pojawiają się na naszym fanpage’u. Do zobaczenia!