GRILLOWANA KARKÓWKA W PIWNEJ MARYNACIE

Karkówka z grilla,  to jedno z najpopularniejszych dań, którym częstujemy naszych gości. Sycące i proste, zyska grono swoich wielbicieli dzięki sojowo-piwnej marynacie ze szczyptą TABASCO® Chipotle. Gwarantujemy, że taka wersja stanie się hitem Waszych grillowych spotkań! 

SKŁADNIKI:

  • 60 ml sosu sojowego Kikkoman,
  • 40 ml oleju roślinnego,
  • 50 ml piwa Warka,
  • 30 g TABASCO® Chipotle,
  • 150 g karkówki b/k.

PRZYGOTOWANIE:

Mieszamy  ze sobą sos sojowy Kikkoman i TABASCO®  Chipotle, olej i piwo. Następnie, porcje mięsa marynujemy minimum 2 godziny, a po tym czasie  grillujemy – dokładnie obracając co kilka minut – naszą karkówkę i podajemy ją z sosem BBQ Develey lub salsą mexicana. W trakcie pieczenia, możemy polewać mięso pozostałą marynatą – będzie aromatyczne i kruche.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *