Karkówka z grilla, to jedno z najpopularniejszych dań, którym częstujemy naszych gości. Sycące i proste, zyska grono swoich wielbicieli dzięki sojowo-piwnej marynacie ze szczyptą TABASCO® Chipotle. Gwarantujemy, że taka wersja stanie się hitem Waszych grillowych spotkań!
SKŁADNIKI:
- 60 ml sosu sojowego Kikkoman,
- 40 ml oleju roślinnego,
- 50 ml piwa Warka,
- 30 g TABASCO® Chipotle,
- 150 g karkówki b/k.
PRZYGOTOWANIE:
Mieszamy ze sobą sos sojowy Kikkoman i TABASCO® Chipotle, olej i piwo. Następnie, porcje mięsa marynujemy minimum 2 godziny, a po tym czasie grillujemy – dokładnie obracając co kilka minut – naszą karkówkę i podajemy ją z sosem BBQ Develey lub salsą mexicana. W trakcie pieczenia, możemy polewać mięso pozostałą marynatą – będzie aromatyczne i kruche.