KOTLET WIEPRZOWY OWINIĘTY BEKONEM NA OSTRO

Wielu miłośników grillowania nie wyobraża sobie, aby na ich ruszcie nie pojawił się aromatyczny boczek. Dziś w zupełnie nowej odsłonie, jako „opakowanie” i wykończenie kotleta mielonego. Po prostu pyszny duet.

SKŁADNIKI:

  • 120 g mielonego mięsa wieprzowego,
  • 60 ml sosu sojowego Kikkoman,
  • 3 g TABASCO® Red,
  • 3 g TABASCO® Chipotle,
  • 1 plaster boczku,
  • prażona cebula.

PRZYGOTOWANIE:

Mięso doprawiamy sosem sojowym Kikkoman i TABASCO® Chipotle oraz dodatkiem prażonej cebuli. Następnie, tak przygotowaną porcję, owijamy plastrem wcześniej zamarynowanego w TABASCO® Red – boczku. Grillujemy i  podajemy z sosem BBQ Develey lub remuladą duńską Develey. Równie doskonale będzie smakował w towarzystwie chrupiących warzyw lub z mieszanką zielonych sałat, doprawionych kroplą oliwy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *