Przepisy

KOMPOT GRUSZKOWO-IMBIROWY

Kompot to doskonałe zwieńczenie sycącego obiadu. Gruszka z dodatkiem imbiru nadaje charakteru i smaku, który stanie się hitem waszych rodzinnych spotkań przy stole. Dodatkowo, kiedy w trakcie upałów złapie Was lekka niedyspozycja związana z bólem gardła – pyszne antidotum gotowe.

SZASZŁYKI Z ŁOSOSIA I CUKINII

Różowe mięso łososia i soczyście zielona cukinia w aromatycznej, lekko pikantnej marynacie. Szybka, zdrowa i pyszna przekąska na patyku. W takiej wersji nawet bez dodatków broni się swoim smakiem i niezwykle apetycznym wyglądem.

BURGER WOŁOWY W TORTILLI

Sezon na ogrodowe spotkania przy grillu rozpoczęty, a Wam brakuje pomysłu na to czym zaskoczyć gości? Wypróbujcie koniecznie przepis na burgera w meksykańskiej odsłonie – zawijanego w pomidorową tortillę, z dodatkiem wyrazistych sosów. Efektowne i pyszne danie gotowe!

GAZPACHO ARBUZOWO – CZOSNKOWE

W upalne dni, świetnie sprawdzi się meksykański chłodnik – gazpacho, który smakuje doskonale, a jednocześnie chłodzi organizm. Najczęściej przyrządzany jest z pomidorów, papryki i warzyw, ale warto skusić się na przyrządzenie jego owocowej odmiany na bazie arbuza lub mango.

PIKANTNE SKRZYDEŁKA BBQ

Przepis na pikantne skrzydełka spokojnie może zagościć w Waszym całorocznym menu. Będą doskonale smakować z grilla, jak i przygotowane na ruszcie w piekarniku. To jedno z tych dań, o którym śmiało można powiedzieć: pyszne, że tylko palce lizać! Spróbujcie koniecznie.