Livecooking – Avia Software Park

Tomasz Welter doprawia selerowe spaghetti carbonara z suszonymi pomidorami

W dniach 18 – 19 lutego w Restauracji Olimp (Software Avia Park, ul. Prof. Michała Życzkowskiego 20, Kraków) odbył się pokaz Livecooking – gotowanie na żywo z Ambasadorem marki Bonduelle – Tomaszem Welterem.

Kilka słów o naszym specjaliście – Tomasz Welter jest Ambasadorem Smaku marki Bonduelle, a w zawodzie pracuje od 27 lat. Założył Akademię Qulinario, w której prowadzi warsztaty na temat zdrowego odżywiania  i szkoli początkujących kucharzy. Uwielbia eksperymentować, w związku z czym twierdzi, że kucharz powinien spróbować wszystkiego. Jego ulubionym daniem są eskalopki z gęsi na soczewicy z marynowaną dynią. Interesuje się sportem, wymyślaniem nowych przepisów oraz zdobywaniem medali – na swoim koncie ma już brązowy medal trenera Wojskowej Reprezentacji Kucharzy Wojska Polskiego oraz drugi – zdobyty na Olimpiadzie Kulinarnej w 2012 roku!

Wracając do pokazu – tematem spotkania była kuchnia dietetyczna i bezglutenowa. Specjalista Tomasz Welter udowadniał, że zdrowe i lekkie potrawy, dobrze przyrządzone dorównują, a nawet przebijają smakiem te tradycyjne. Przez cały dzień można było spróbować wyśmienitych dań, takich jak:

  • selerowe spaghetti carbonara z suszonymi pomidorami,
  • zupę kokosowa z makiem i pasternakiem,
  • zraziki drobiowe fromage – podane na duecie cukinii w kremowym sosie serowym,
  • jogurtowy krem z salsefii z prażonymi migdałami,
  • cukiereczki z dorsza z kompozycją warzyw,
  • panierowaną flądrę panierowaną w mące kukurydzianej i aromatycznych ziołach,
  • pasternakowe kluseczki pachnące wędzonką na zasmażanej kiszonej kapuście,
  • prosciutto, cieciorką i suszonymi pomidorami, i wiele innych!

Bardzo dziękujemy za liczną obecność – kolejka w godzinach obiadowych ledwie mieściła się w naszym przestronnym lokalu! Pokazy livecookingu organizujemy regularnie, aby pokazać naszym klientom, iż jedzą potrawy ze świeżych, dobrych jakościowo produktów. Zależy nam, aby poznali nowe przepisy, mieli okazję spróbowania różnorodnego menu w Restauracji Olimp oraz możliwość porozmawiania ze specjalistami na kulinarne tematy. Podzielcie się z nami w komentarzach, które danie najbardziej Wam smakowało, a które było największym zaskoczeniem! Czekamy na Wasze opinie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *