ŁOSOŚ NORWESKI W MARYNACIE Z SOKIEM POMARAŃCZOWYM

Pieczony, wędzony czy grillowany – łosoś norweski zawsze smakuje wyśmienicie.

Zamarynowany w dobrze skomponowanej mieszance będzie soczysty i aromatyczny. Pyszne danie na kolację we dwoje lub lekki, rodzinny obiad.

SKŁADNIKI:

  • 150 ml soku pomarańczowego,
  • 50 ml sosu sojowego Kikkoman,
  • 30 ml TABASCO® Green,
  • 150 g łososia norweskiego.

PRZYGOTOWANIE:

W naczyniu łączymy sok pomarańczowy z sosem sojowym Kikkoman i TABASCO® Green. Do powstałej mieszanki wkładamy łososia i marynujemy przez około 2 godziny. Pieczemy, na pergaminie, w piecu rozgrzanym do 180°C przez około 6-8 min. Ilość marynaty w przepisie przewidziana jest na 4 porcje. Podajemy z warzywami i sosem chili Develey Aiko.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *