Włosi kochają makaron pod różnymi postaciami. Lasagne stworzono do zapiekania. Nie ma bardziej klasycznej odmiany tego dania niż to z mięsem mielonym, pomidorami i sosem beszamelowym.
Kuchnia meksykańska tym razem w nietypowym wydaniu, bo… wegetariańskim! Mnóstwo warzyw z pikantną salsą w pszennej tortilli na pewno podbiją wasze kubki smakowe.
Przepis na pyszną, a przede wszystkim kultową sałatkę, którą na pewno nie raz zajadaliście się w Restauracji Olimp. Wiecie o czym mowa? Oczywiście o… sałatce brokułowej!
Burrito z jajecznicą i boczkiem to pełnowartościowa potrawa, świetna na śniadanie – choć równie dobrze sprawdzi się w porze lunchu lub kolacji! W środku znajdziecie jajecznicę smażoną na boczku, ciągnący się ser cheddar i świeże warzywa.
To proste i szybkie danie doskonale komponuje się w potrawach z mięsem (szczególnie drobiowym). Tak przygotowane kurki można również pochłaniać za pomocą łyżki i grubej kromki ciemnego pieczywa. Pycha!
Meksykański sos na bazie awokado może posłużyć między innymi jako salsa do placków tortilla, dip do czipsów nachos, pasta do kanapek… Sposób wykorzystania guacamole ograniczyć może tylko wyobraźnia. Sos Guacamole jest bardzo odżywczy, a także prosty i szybki do przygotowania.
Ta sałatka jest pokłonem złożonym wiośnie. To właśnie wtedy wszystkie nowalijki są najdelikatniejsze i najsmaczniejsze. A my najszczęśliwsi.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij